SEO Одит

Ако имате онлайн магазин или уеб сайт, то сме сигурни, че сте чували за SEO. Дори и да не знаете какво значи това чудато съкращение, звучащо като важна служебна позиция в голяма компания, то неминуемо се е появило някъде там някъде, в дебрите на интернет, за да Ви каже колко е важно и значимо. И това е съвсем вярно.

SEO означава search engine optimization, което в превод е оптимизация за търсещи машини. Звучи много технически специализирано и сложно занимание, и всъщност не е далеч от истината. Но преди да се заемем с изпълнението на задачите, първо трябва да определим какво всъщност ще включват те. Тази първа стъпка се нарича Изготвяне на SEO одит.

Защо ни е необходим одит?

Дори да сте решили само да се заемете с тази задача, то е добре да знаете по какво трябва да работите, за да подобрите видимостта на сайта си. Именно поради тази причина се създава SEO одит.

Това е подробен анализ на Вашия уеб сайт, позиционирането му, по-силните и по-слабите му страни.

Факт е, че голяма част от задачите са технически, но има и голяма доза креативност, която се влага, за да се реши даден проблем в уеб платформите. На практика одитът е документ, в който цялата необходима информация относно бъдещите Ви задачи и препоръки е описана.

За създаването му са необходими часове анализи и редица скъпо платени инструменти. Не Ви ли звучи по-лесно, удобно, а и по-изгодно да се обърнете към някого другиго да го изготви, вместо да плащате различни абонаменти и да отделяте часове наред в главоблъсканици? Дори и да сте решили сами да се справяте с тези задачи, то е изключително важно поне да се обърнете към специалист, за да може да Ви изготви персонализирани препоръки за Вас и Вашият бизнес.

Какво включва SEO одитът?

SEO оптимизацията включва множество отделни стъпки и точки, през които преминава анализът на всеки уеб сайт, за да може да се подобри видимостта на Вашето уеб пространство. Съответно, одитът включва всяка от стъпките, както и оценки по различните критерии – по кои критерии се представят добре, по кои е добре да поработите и (да чукнем на дърво, за да не се случва), по кои критерии уеб сайтът Ви е в критично състояние.

Обикновено одитът е персонализиран за всеки отделен клиент и бизнес, но има основни фактори, които се проверяват при всички. Такива наприер са:

  • Скорост на зареждане на уеб сайта;
  • Скорост на зареждане на уеб сайта;
  • Правилно добавяне на alt тагове;
  • Проверка на заглавия и мета описания на страиците;
  • Подходящ ли е размера на изображенията;
  • Релевантни и SEO friendly ли са URL адресите в сайта;
  • Правилно ли е описан кода на сайта;
  • Оптимизиран ли е сайта по релевантни ключови думи, свързани със сферата на дейност, към която е насочен;

И още много, много фактори, за които може би ще ни отнеме повече от ден, за да изброим. И ако се чудите колко точно е необходимо да се задълбае в анализа на всяка една от точките, ще Ви дадем простичък пример.

Имате проблем със скоростта на зареждане са сайта си. Обръщате се към програмисти, те правят всичко възможно и необходимо за целите на задачата, но скоростта не се подобрява. Какво може да бъде? В конкретния случай, чрез който Ви даваме този пример, се оказа подходящ хостинг. Хостинг планът е недостатъчен или предлаганата услуга е с лошо качество и воала, проблемът е налице.

Ето защо е толкова важен SEO одитът. Освен описаните по-горе критерии, както и много други, магьосниците, наречени SEO специалисти ще Ви дадат препоръки за необходимите промени, които да направите, за да се представите още по-добре в онлайн пространството.

Не се чудете и бързо SEO одит заявете!

Защо да изберете нас?

Помагаме на бизнеса на нашите клиенти да расте и да се развива по най-благоприятния начин за него, вече повече от 6 години! Нашият натрупан опит може да е от полза за Вашите печалби!

ВЕДЕОМ ЕООД разполага с чета от млади, талантливи и целеустремени професионалисти, опитни курифеи в областа на онлайн бизнеса, програмирането и дигиталния маркетинг, готови да изпълнят Вашите изисквания качествено и бързо!

Определено сме от хората, които смятат, че колкото и поголовно интернет да заема все по-голяма част от ежедневието на средностатистическия човек, въпреки всичко дигитализацията и различните видове устройства никога няма да успеят да изместят човешкия разум, а личното отношение е едно от най-важните неща в работния процес.

Вашите изисквания са наша отговорност, а в изпълнението им до най-дребните детайли е базирано качеството ни на работа, което гарантираме. В дни на все по-нарастваща безмилостна конкуренция, безкомпромисното Ви интернет представяне е задължително за да изпъкнете пред всички останали!

Ценим времето, като невъзвръщаем ресурс, както на нашите служители, така и на нашите клиенти! За това една от гаранциите в нашата заявка е изпълнението на задачите в срок.

Държим на обратната връзка от Ваша страна, за да можем успешно и всекидневно да подобряваме качеството на нашата работа!

Получете вашата оферта или безплатна консултация
Пишете ни!