fbpx

bgbike.bg

Всичко започна с инсталирането на facebook pixel…

През 2017 година екипа на онлайн магазин за велосипеди bgbike.bg се обърна към нас, за да изпълним техническа задача, свързана с дигиталния маркетинг, а именно инсталирането и конфигурирането на facebook pixel код на сайта, който да помогне за цялостната маркетинг и рекламна стратегия на магазина. Към тази дата версията на платформата беше твърде стара, също така липсваше мобилен, адаптивен дизайн на сайта, което определено беше значим фактор за последващата ни взаимна колаборация с магазина.

Миграцията на OpenCart 1.5 към най-стабилната към момента версия 2.x на сайта беше неотложна задача не само заради нуждата от това сайта да е видим и на мобилни устройства, но и заради цялостния дизайн и функционалност на проекта. Успешно прехвърлихме информацията от стария сайт, за да запазим свършената до тук работа, и пристъпихме към конфигуриране на новия риспонсив дизайн на магазина, подходящ за всички видове мобилни устройства, който е актуален и до днес, въпреки динамичните, ежедневни промени по него.  Инсталирахме pixel кода, с всички необходими event-и, за да е възможно събирането на коректни данни от повердението на потребителите, ремаркетинга, отсяването на facebook аудиториите, също както и отчитането на възвръщаемостта на инвестициите в реклама.

Фирмата развива дейност, свързана с продажба на висок клас мъжки, дамски и детски велосипеди, подходящи за градски и планински условия  на колоездене. Една от стъпките в развитието на сайта беше именно възможността за закупуване на велосипед на лизинг, заради което създадохме и модул за покупки на изплащане с всички необходими лизингови схеми и методи на плащане в онлайн магазина.

Ръка за ръка с всички технически промени и подобрения, създадохме и SEO стратегия, която следваме и до днес. Освен оптимизация за скорост на сайта и други основни части от On-Page оптимизацията, успешно стартирахме и контент маркетинг стратегия с подходящи статии в блог секцията на магазина, добавяне и редактиране на мета данни и описания в продуктите, както и описания на категориите.

След всички успешни стъпки до момента, сме горди, че продажбите на онлайн магазин bgbike.bg се увеличават. Партньорството ни с тях продължава и до днес, като основните ни дейности са свързани с facebook маркетинг и развиване на страницата им, SEO оптимизация на сайта и content маркетинга.

  • Клиент КАДЕНАС ООД
  • Година 2017
  • Какво направихме SEO оптимизация, Facebook реклама, Маркетинг в социалните мрежи, Техническа поддръжка
  • Категория
TOP